Ελαφριά ψαρόσουπα με τσιπούρα και τζίντζερ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΨΑΡΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Elafria psarosoypa me tsipoyra kai ginger

Υλικά

  • 2 τσιπούρες  (400 γρ. / τσιπούρα), καθαρισμένες
  • 4 ποτήρια νερό
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι λευκό, κατά βούληση
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, σε ροδέλες
  • 1 σέλινο, φύλλα και ρίζα, τεμαχισμένα
  • 1 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη
  • ½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο + επιπλέον, για γαρνιτούρα
  • ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 λεμόνι, χυμός 

Διαδικασία

Πλένουμε πολύ καλά τις τσιπούρες και με ένα κοφτερό μαχαίρι τις κόβουμε στη μέση κατά πλάτος.

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό με αλατοπίπερο να βράσει .

Μόλις αρχίσει να κοχλάζει, ρίχνουμε τα ψάρια και αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά.

Με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας αφαιρούμε τις τσιπούρες από την κατσαρόλα και τις μεταφέρουμε σε μια πιατέλα.

Περνάμε το ζωμό των ψαριών από σήτα και τον επιστρέφουμε στην κατσαρόλα.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σέλινο, το τζίντζερ, τον άνηθο, το μαϊντανό και μαγειρεύουμε για  10 λεπτά.

Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, επιστρέφουμε τις τσιπούρες στην κατσαρόλα, αφήνουμε για ακόμη 2 λεπτά να δέσουν οι γεύσεις και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Γαρνίρουμε με άνηθο και σερβίρουμε τη ψαρόσουπα ζεστή.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Άνηθος Ελαιόλαδο Κρεμμύδι Λεμόνια (χυμός) Μαϊντανός Νερό Πιπέρι (Λευκό) Σέλινο Τζίντζερ (σκόνη) Τσιπούρα

Σχετικές Συνταγές