Καραμελωμένη κολοκύθα με κρέμα βαλσάμικου σύκο και καρύδια

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Karamelomeni kolokytha me krema valsamikoy syko kai karydia

Υλικά

  • 500 γρ. κολοκύθα, κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 2 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • 2 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου σύκο
  • 1 φλ. καρύδια, τεμαχισμένα
  • ½ κ.γ. μέλι
  • 2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C.

Στρώνουμετη λαμαρίνα του φούρνου με αντικολλήτικο χαρτί ψησίματος και τοποθετούμε τα κομμάτια της κολοκύθας.

Προσθέτουμε το βούτυρο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφού ανακατέψουμε καλά τα υλικά με τα χέρια.

Βάζουμε τη λαμαρίνα στο φούρνο και ψήνουμε για 15 περίπου λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Στο μεταξύ, σε ένα μπολ ρίχνουμε την κρέμα βαλσάμικου σύκο, τα καρύδια και το μέλι και ανακατεύουμε.

Αφού περάσουν τα 15 λεπτά ψησίματος, ανοίγουμε το φούρνο και περιχύνουμε την κολοκύθα με το μίγμα.

Ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 5-10 λεπτά ακόμη. 

Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε το φαγητό στην άκρη, να πάρει θερμοκρασία δωματίου.

Γαρνίρουμε με θυμάρι και σερβίρουμε.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Βούτυρο Θυμάρι (φρέσκο) Καρύδια Κολοκύθα Κρέμα βαλσάμικου σύκο Μέλι Πιπέρι (Μαύρο)

Σχετικές Συνταγές