Γλυκόξινα φιλετάκια κοτόπουλου με μαρμελάδα πορτοκάλι και τζίντζερ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Glykoxina filetakia kotopoyloy me marmelada portokali kai ginger

Υλικά

  • 80 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι και  τζίντζερ
  • 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένο
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 1 λεμόνι, χυμός
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • 600 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου, κομμένο σε μπουκίτσες
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα για γαρνιτούρα

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τη μαρμελάδα πορτοκάλι και τζίντζερ, το σκόρδο, το κρεμμύδι, την πάπρικα, τη σάλτσα σόγιας, το  χυμό λεμονιού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο  πιπέρι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.

Προσθέτουμε τις μπουκίτσες κοτόπουλου και ανακατεύουμε ώστε το μίγμα να πάει  παντού. 

Σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C.

Βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο και αφήνουμε το κοτόπουλο στην άκρη, μέχρι να πάρει θερμοκρασία δωματίου.

Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε ένα πυρέξ και το περιχύνουμε με τη μαρινάδα.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ψήνουμε για 30 περίπου λεπτά.

Βγάζουμε το πυρέξ από το φούρνο, μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε πιατέλα, γαρνίρουμε με το φρέσκο κρεμμυδάκι και σερβίρουμε συνοδεία ρυζιού ή νούντλς.

Σχετικές Συνταγές