Πεννάκι λαχανικών με αρωματικό ελαιόλαδο, ντοματίνια, καρότα και πιπεριές

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Pennaki lachanikon me aromatiko elaiolado ntomatinia karota kai piperies

Υλικά

  • 500γρ. πεννάκι ριγέ λαχανικών
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες
  • 3 καρότα, χοντροτριμμένα
  • 1 πιπεριά κίτρινη, κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 200 γρ. ντοματίνια
  • ½ φλ. κρασί λευκό, ξηρό
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

 

Διαδικασία

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε το πεννάκι λαχανικών και το μαγειρεύουμε 3 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες του πακέτου.

Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και κρατάμε ½ φλ. από το νερό που έβρασαν.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε τις σκελίδες σκόρδου και σοτάρουμε μέχρι το σκόρδο να βγάλει τα αρωματά του.

Αφαιρούμε και πετάμε τις σκελίδες σκόρδου, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα καρότα, την κόκκινη και την κίτρινη πιπεριά.

Προσθέτουμε τα ντοματίνια και ανακατεύουμε.

Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Αλατοπιπερώνουμε.

Ρίχνουμε το πεννάκι λαχανικών στο τηγάνι, προσθέτουμε το ½  φλιτζάνι νερό, που κρατήσαμε από τα ζυμαρικά που βράσαμε, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να απορροφηθούν τα περισσότερα υγρά.

Απομακρύνουμε το τηγάνι από τη φωτιά και σερβίρουμε.

 

Σχετικές Συνταγές