Βελούδινη σούπα με φρούτα του δάσους

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΟΡΕΚΤΙΚΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Veloydini soypa me froyta toy dasoys

Υλικά

  • 450 γρ. μείγμα φρούτα του δάσους (φράουλες, μύρτιλα, σμέουρα, βατόμουρα) φρέσκα ή κατεψυγμένα, που έχουν αποψυχθεί
  • 3 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
  • ½ κ.γ. κάρδαμο, σε σκόνη
  • ¼ κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 2 φλ. νερό
  • 2 κ.γ. κορν φλάουρ
  • 1 κ.σ. νερό, κρύο
  • 4 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • 1 φλ. μύρτιλα φρέσκα ή κατεψυγμένα, που έχουν αποψυχθεί, για γαρνιτούρα
  • κλαδάκια φρέσκο θυμάρι, για γαρνιτούρα

 

Διαδικασία

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε τα φρούτα του δάσους, το σιρόπι σφενδάμου, το κάρδαμο, την κανέλα, το χυμό λεμονιού, τα 2 φλ. νερό και βράζουμε για 5 λεπτά.

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το κορν φλαουρ με 1 κ.σ. κρύο νερό .

Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα, αφήνουμε τη σούπα να πάρει άλλη μία βράση και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Αφήνουμε στην άκρη για λίγο να κρυώσει και αδειάζουμε τη σούπα στον κάδο του μπλέντερ.

Χτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα, μέχρι να πάρουμε ένα λείο μείγμα με βελούδινη υφή.

Μοιράζουμε τη σούπα σε 4 μπολ, ρίχνουμε 1 κ.σ. κρέμα γάλακτος στο κάθε μπολ, γαρνίρουμε με μύρτιλα και θυμάρι και σερβίρουμε.

 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Θυμάρι Θυμάρι (φρέσκο) Κανέλα Κάρδαμο Κρέμα γάλακτος Λεμόνια Λεμόνια (χυμός) Μύρτιλα Νερό Σιρόπι (σφένδαμο) Φρούτα του δάσους

Σχετικές Συνταγές