Μανιτάρια γεμιστά με Kerrygold Regato Classic, λουκάνικο και λαχανικά

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 8 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Manitaria gemista me Kerrygold Regato Classic loykaniko kai lachanika

Υλικά

Για τα μανιτάρια:
  • 1 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 24 μεγάλα καπέλα μανιταριών, χωρίς κοτσάνι
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, φρεσκοτρμμένο, κατά βούληση
Για τη γέμιση:
  • 150 γρ. Kerrygold Regato Classic, τριμμένο
  • 1 1/2 κ.γ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 350 γρ. χωριάτικο λουκάνικο, σε μικρά κομμάτια
  • 4 σκελίδες σκόρδο, τεμαχισμένες
  • 20 κοτσάνια μανιταριών, λεπτοκομμένα
  • 1 κορμός σέλερι και η καρδιά της πρασινάδας του, κομμένα
  • ½ μικρό κρεμμύδι, τεμαχισμένο
  • ½ μικρή κόκκινη πιπεριά, χωρίς σπόρια, τεμαχισμένη
  • 285 γρ. κατεψυγμένο σπανάκι, αποψυγμένο και στεγνό
  • 1/3 φλ. παρμεζάνα, τριμμένη

Διαδικασία

Για τα μανιτάρια:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 260οC.

Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά, βάζουμε το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και τα καπέλα των μανιταριών, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε για 5-7 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν στις άκρες.

Μεταφέρουμε τα καπέλα μανιταριών σε αντικολλητικό χαρτί.

Σκουπίζουμε καλά το τηγάνι μας και το επιστρέφουμε στη φωτιά.

Για τη γέμιση:

Βάζουμε 1/2 κ.γ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και προσθέτουμε το λουκάνικο, τα λαχανικά και ψήνουμε για 5 λεπτά.

Προσθέτουμε το Kerrygold Regato Classic και ανακατεύουμε.

Με ένα μεγάλο κουτάλι γεμίζουμε τα καπέλα μανιταριών με τη γέμιση.

Βάζουμε τα μανιτάρια στο φούρνο και ψήνουμε για 6-8 λεπτά στους 230οC.

Σχετικές Συνταγές