Μακαρονάδα με φρέσκο σολομό, πράσο και σάλτσα μουστάρδας

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Makaronada me fresko solomo praso kai saltsa moystardas

Υλικά

  • 500 γρ. σπαγέτι 6
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 μεγάλο πράσο, ψιλοκομμένο
  • ½ φλ. λευκό κρασί ξηρό
  • ½ λεμόνι, χυμός
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 κ.σ. μουστάρδα απαλή
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • 2 φιλέτα φρέσκο σολομό, κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2 κ. σ. γραβιέρα πικάντικη, τριμμένη

 

Διαδικασία

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα σπαγέτι και τα μαγειρεύουμε 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες του πακέτου.

 Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και κρατάμε 1 φλ. από το νερό που έβρασαν.

Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε το πράσο και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει και να βγάλει τη γλύκα του. Δε θέλουμε να πάρει χρώμα το πράσο, απλά να γυαλίσει.

Σβήνουμε με το κρασί, περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το τυρί κρέμα και το φλιτζάνι νερό, που κρατήσαμε από τα μακαρόνια που βράσαμε.

Αφού πάρει μία βράση η σάλτσα, ρίχνουμε τη μουστάρδα , το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε.

Χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς, τοποθετούμε πάνω στη σάλτσα τα κομμάτια του σολομού και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό.

Ανακατεύουμε το σολομό με τη σάλτσα και μόλις δούμε ότι τα φιλέτα είναι έτοιμα (αρχίζουν δηλαδή να διαλύονται), ρίχνουμε το μαϊντανό και στη συνέχεια τα βρασμένα σπαγέτι.

Ανακατεύουμε απαλά ώστε η σάλτσα να πάει σε όλα τα μακαρόνια και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα και σερβίρουμε.

Σχετικές Συνταγές