Ψητά μήλα με βρώμη, καρύδια και σταφίδες

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Psita mila me vromi karydia kai stafides

Υλικά

  • 4 μεγάλα μήλα
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • ½ κ.γ. αστεροειδής γλυκάνισος, σε σκόνη
  • 4 κ.γ. σταφίδες
  • ½ λεμόνι, χυμός
  • 4 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • ¼ φλ. βρώμη
  • 2 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο
  • 1 φλ. καρύδια, τριμμένα + επιπλέον, για γιαρνιτούρα

 

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180oC .

Με μια οριζόντια τομή, στα 2/3 περίπου του ύψους του κάθε μήλου, κόβουμε ένα καπάκι από τα μήλα. 

Με ένα κουτάλι σκάβουμε το εσωτερικό κάθε μήλου και αδειάζουμε αρκετή από τη σάρκα του, προσέχοντας να μη φτάσουμε μέχρι τον πάτο και τον τρυπήσουμε.

Κρατάμε τα καπάκια των μήλων στην άκρη.

Πασπαλίζουμε το εσωτερικό κάθε μήλου με την κανέλα, το γλυκάνισο και ρίχνουμε από 1 κ.γ. σταφίδες.

Περιχύνουμε τα μήλα με το χυμό λεμονιού και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε τη καστανή ζάχαρη, τη βρώμη, το λιωμένο βούτυρο, τα καρύδια και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.

Γεμίζουμε με το μίγμα τα ¾ περίπου κάθε μήλου.

Κλείνουμε τα μήλα με τα καπάκια τους και ψήνουμε για 30-35 λεπτά.

Ανοίγουμε τον φούρνο, αφαιρούμε τα καπάκια από τα μήλα και τα αφήνουμε να ψηθούν για άλλα 5 λεπτά.

Βγάζουμε τα μήλα από το φούρνο, γαρνίρουμε με χοντροκομμένα καρύδια και τα σερβίρουμε χλιαρά.

 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Βούτυρο Βρώμη Γλυκάνισος Ζάχαρη (καστανή) Κανέλα Καρύδια Λεμόνια Λεμόνια (χυμός) Μήλο Σταφίδες

Σχετικές Συνταγές