Φρυγανισμένο ψωμί με άλειμμα αβοκάντο και αβγά ποσέ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΕΣ - ΨΩΜΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 2 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Fryganismeno psomi me alima avokanto kai avga pose

Υλικά

  • 2 αβγά
  • 2 κ.σ. λευκό ξύδι
  • 2 μεγάλες φέτες ψωμί ολικής
  • 1 ώριμο αβοκάντο
  • 1/2 μικρό μοσχολέμονο, χυμός
  • 3 σταγόνες καυτερή σάλτσα τσίλι
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • μαϊντανός, ψιλοκομμένος, για γαρνιτούρα

 

Διαδικασία

Για τα αβγά ποσέ:

Γεμίζουμε ένα κατσαρολάκι με 2/3 νερό και βράζουμε.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σπάμε το κάθε αβγό σε ένα μικρό κύπελλο. 

Προσθέτουμε το ξύδι στο νερό.

Χαμηλώνουμε το κύπελλο στο νερό και αφήνουμε το αβγό μέσα στο νερό.

Αφήνουμε για 4 λεπτά ή λιγότερο, ανάλογα πώς το προτιμάμε. 

Με μια τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τα αβγά από το νερό.

Για το ψωμί με άλειμμα αβοκάντο:

Ψήνουμε τις φέτες ψωμιού στη φρυγανιέρα, ώστε να φρυγανιστούν ελαφρά.

Αφαιρούμε το ψωμί από τη φρυγανιέρα και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει, όσο ετοιμάζουμε το άλειμμα αβοκάντο.

Κόβουμε το αβοκάντο στη μέση, αφαιρούμε τη σάρκα του και τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ.

Λιώνουμε καλά το αβοκάντο με ένα πιρούνι, προσθέτουμε το χυμό μοσχολέμονου, τη σάλτσα τσίλι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.

Απλώνουμε πάνω στις φέτες φρυγανισμένου ψωμιού το άλειμμα αβοκάντο, βάζουμε από ένα αβγό ποσέ, πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό και σερβίρουμε.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αβοκάντο Αλάτι Λάιμ (μοσχολέμονο) Μαϊντανός Ξύδι Ξύδι (λευκό) Πιπέρι (Μαύρο) Σάλτσα (τσίλι) Ψωμί Ψωμί (ολικής αλέσεως)

Σχετικές Συνταγές