Σούπα αρακά - σπανάκι με τηγανητό αβγό

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΣΟΥΠΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Soypa araka spanaki me tiganito avgo

Υλικά

  • 70 γρ. βούτυρο
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1 σελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο, ψιλοκομμένο (μόνο το λευκό μέρος)
  • 2 καρότα, ψιλοκομμένα
  • 1 πατάτα, κομμένη σε κύβους
  • 200 γρ. σπανάκι
  • 2 λίτρα νερό
  • 400 γρ. αρακάς, κατεψυγμένος + 1 φλ. αρακάς βρασμένος, για γαρνιτούρα
  • 1/3 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • 1 κ.σ. βούτυρο, για το τηγάνι
  • 4 αβγά
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο, για γαρνιτούρα

 

Διαδικασία

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.

Ρίχνουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το πράσο, τα καρότα, την πατάτα, το σπανάκι και  σοτάρουμε για 2 λεπτά.

Προσθέτουμε το νερό, μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για 15 περίπου λεπτά.

Με μία τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τα λαχανικά και τα αφήνουμε στην άκρη.

Ρίχνουμε στο ζωμό λαχανικών τον αρακά και το μοσχοκάρυδο και συνεχίζουμε το βράσιμο για 3 λεπτά ακόμη. 

Επιστρέφουμε τα λαχανικά στην κατσαρόλα.

Με ένα ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας, μέχρι να αποκτήσει μία βελουδένια υφή.

Αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα της σούπας για 1 λεπτό ακόμη.

Σε ένα άλλο τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και τηγανίζουμε τα αβγά.

Μοιράζουμε τη σούπα σε πιάτα, γαρνίρουμε με λίγο βρασμένο αρακά, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τοποθετούμε ένα τηγανητό αβγό ανά πιάτο. 

Ρίχνουμε μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αλάτι Αρακάς Βούτυρο Ελαιόλαδο Καρότα Κρεμμύδι Μοσχοκάρυδο Νερό Πατάτες Πιπέρι (Μαύρο) Πράσα Σκόρδο Σπανάκι

Σχετικές Συνταγές