Τσιπούρα ψημένη σε κρούστα αλατιού

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΨΑΡΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 2 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Tsipoyra psimeni se kroysta alatioy

Υλικά

  • 2 τσιπούρες  (400-600 γρ. / τσιπούρα)
  • 1 λεμόνι σε φέτες + 1 για γαρνιτούρα
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • 1 ½ με 2 κιλά αλάτι
  • 100ml νερό

 

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C.

Πλένουμε πολύ καλά τις τσιπούρες και γεμίζουμε την κοιλιά κάθε ψαριού με τις φέτες λεμονιού, το θυμάρι και πιπέρι.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλάτι με το νερό, μέχρι να πάρουμε ένα μείγμα ελαφρά υγρό και σβολιαστό.

Σε ένα ταψί, που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί ψησίματος,  απλώνουμε το 1/ 3 από το μίγμα αλατιού και επάνω από αυτό τοποθετούμε τις τσιπούρες, φροντίζοντας όλο το ψάρι να ακουμπάει στο αλάτι, από το κεφάλι μέχρι την ουρά.

Σκεπάζουμε καλά τις τσιπούρες, από όλες τις μεριές,  με το υπόλοιπο αλάτι , φροντίζοντας να μην αφήσουμε κανένα κενό.

Ψήνουμε τα ψάρια για 30-35 λεπτά, μέχρι να δούμε ότι η κρούστα αλατιού έχει πάρει χρυσαφί  χρώμα.

Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και πολύ προσεχτικά σπάμε την κρούστα αλατιού.

Αφαιρούμε την πέτσα των ψαριών.

Σερβίρουμε τις τσιπούρες συνοδεία λεμονιού.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Θυμάρι Λεμόνια Νερό Πιπέρι (Μαύρο) Τσιπούρα

Σχετικές Συνταγές