Παέγια με γαρίδες

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4-6 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Paella me garides

Υλικά

  • 400 γρ. γαρίδες, κατεψυγμένες
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 κ.γ. κουρκουμά
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • ½ κ.γ. μπούκοβο
  • 1 φλ. ρύζι
  • 2-3 καρότα, κομμένα σε μακρόστενα, ισομεγέθη μπαστουνάκια
  • 200 γρ. αρακάς, κατεψυγμένος
  • ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο + φύλλα, για γαρνιτούρα
  • ½ λεμόνι, χυμός
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

 

Διαδικασία

Ξεπαγώνουμε τις γαρίδες και τις ξεπλένουμε.

Σε ένα βαθύ, μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο.

Ρίχνουμε τον κουρκουμά, την πάπρικα, το μπούκοβο και ανακατεύουμε, μέχρι τα μπαχαρικά να βγάλουν τα αρώματά τους.

Προσθέτουμε το ρύζι, τα καρότα και το ανακατεύουμε να τσιγαριστούν ελαφρώς.

Συμπληρώνουμε με νερό να τα καλύψει και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι.

Προσθέτουμε τις γαρίδες, τον αρακά, το μαϊντανό και  το χυμό λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 10 περίπου λεπτά.

Γαρνίρουμε με φύλλα μαϊντανού και σερβίρουμε αμέσως.

 

Σχετικές Συνταγές