Κριθαράκι με λαχανικά και μπέικον

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 6 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Kritharaki me lachanika kai mpeikon

Υλικά

  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 1 κ.σ. κουκουνάρι
  • 200 γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. κριθαράκι μέτριο
  • 1/3 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 5 φλ. ζωμό λαχανικών
  • 2 ματσάκια σπαράγγια, καθαρισμένα και τεμαχισμένα
  • 150 γρ. μπρόκολο σε μπουκετάκια
  • 1 φλ. αρακά
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο κατά βούληση
  • 10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1 φλ. γραβιέρα Κρήτης, τριμμένη
  • φύλλα μαϊντανού, για γαρνιτούρα

 

Διαδικασία

Σε ένα βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και στη συνέχεια ρίχνουμε το κουκουνάρι και το μπέικον.

Προσθέτουμε το κριθαράκι και το αφήνουμε για 2 λεπτά .

Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Ρίχνουμε 1 φλ. ζωμό λαχανικών.

Προσθέτουμε τα σπαράγγια, το μπρόκολο και τον αρακά.

Ανακατεύουμε και προσθέτουμε άλλο 1 φλ. ζωμό λαχανικών.

Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 4 λεπτά με το καπάκι.

Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα και προσθέτουμε τον υπόλοιπο ζωμό.

Ρίχνουμε μπόλικο πιπέρι φρεσκοτριμμένο.

Μόλις πιει τα υγρά του, αποσύρουμε από την εστία και ρίχνουμε τα ντοματίνια.

Πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα Κρήτης, γαρνίρουμε με τα φύλλα μαϊντανού και σερβίρουμε.

Σχετικές Συνταγές