Σάντουιτς με ομελέτα, αβοκάντο και γαλοπούλα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΕΣ - ΨΩΜΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 2 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Sandwich me omeleta avokanto kai galopoyla

Υλικά

Για την ομελέτα:
  • 2 αβγά
  • 2 κ.σ.γάλα
  • ¼ κ.γ. αλάτι 
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • λίγο βούτυρο, για το τηγάνι

Για το σάντουιτς:

  • 2 κ.σ. τυρί κρέμα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • μια πρέζα αλάτι 
  • μερικά φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  • 1 αβοκάντο ώριμο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 λεμόνι, χυμός
  • 2 ψωμάκια πανίνι
  • 2 φύλλα μαρουλιού
  • 2 φέτες γαλοπούλα βραστή

Διαδικασία

Για την ομελέτα:

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με το γάλα και αλατοπιπερώνουμε.

Σε ένα μικρό τηγάνι βάζουμε να κάψει το βούτυρο.

Ρίχνουμε το μείγμα με το αβγό και μαγειρεύουμε την ομελέτα για 3 λεπτά, μέχρι να αρχίσει ελαφρώς να ξεροψήνεται.

Αφήνουμε την ομελέτα στην άκρη.

Για το σάντουιτς:

Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, το ελαιόλαδο, μια πρέζα αλάτι και το μαϊντανό.

Σε άλλο μπολ βάζουμε τις φέτες αβοκάντο, το λεμόνι, μία πρέζα αλάτι και αφήνουμε το αβοκάντο να μαριναριστεί για 5 λεπτά.

Αφαιρούμε το αβοκάντο από τη μαρινάδα και το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί.

Σε μία τοστιέρα φρυγανίζουμε τα πανίνι για 1 λεπτό.

Ανοίγουμε τα πανίνι στη μέση και αλείφουμε εσωτερικά και τις δυο πλευρές με το μείγμα τυριού.

Βάζουμε στο κάτω μέρος το μαρούλι, την ομελέτα, τη γαλοπούλα και το αβοκάντο,

Καπακώνουμε τα σάντουιτς και σερβίρουμε.

Σχετικές Συνταγές