Λεμονάδα με σιρόπι ροδάκινου

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΧΥΜΟΙ & ΡΟΦΗΜΑΤΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 5 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Lemonada me siropi rodakinoy

Υλικά

  • 3 φλ. φρέσκα ροδάκινα, κομμένα σε κύβους (6 περίπου ροδάκινα)
  • 3 λεμόνια, ξύσμα
  • 45 γρ. γλυκαντικό
  • 2 φλ. νερό
  • 1 φλ. φρέσκο χυμό λεμονιού (7 περίπου λεμόνια)
  • 4 φλ. ανθρακούχο νερό
  • φέτες ροδάκινο, για γαρνιτούρα
  • φυλλαράκια μέντας, για γαρνιτούρα

 

Διαδικασία

Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το ροδάκινο, το ξύσμα λεμονιού, το γλυκαντικό και 2 φλ. νερό.

Ανακατεύουμε για να διαλυθεί το γλυκαντικό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε  το μίγμα να σιγοβράσει.

Όταν τα ροδάκινα μαλακώσουν αρκετά, τα λιώνουμε με τον πολτοποιητή πατάτας μέσα στην κατσαρόλα, την ώρα που το μείγμα σιγοβράζει.

Αφήνουμε  το μείγμα να σιγοβράσει κι άλλο, μέχρις ότου δέσει αρκετά και μοιάζει με αραιή μαρμελάδα.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

Όταν κρυώσει, σουρώνουμε το μίγμα και μεταφέρουμε μόνο το σιρόπι ροδάκινου σε ένα μεγάλο μπολ.

Προσθέτουμε  το χυμό λεμονιού.

Ρίχνουμε 4 φλιτζάνια ανθρακούχο νερό.

Προσθέτουμε πολλά παγάκια και σερβίρουμε αμέσως με κομμάτια ροδάκινου και φυλλαράκια μέντας.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Γλυκαντικό Λεμόνια Λεμόνια (ξύσμα) Λεμόνια (χυμός) Μέντα Νερό Νερό (ανθρακούχο - σόδα) Ροδάκινο

Σχετικές Συνταγές