Κρέμα μαστίχα με μαρμελάδα δαμάσκηνο και καρύδια

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 6-8 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Krema masticha me marmelada damaskino kai karydia

Υλικά

  • 7 γρ. ζελατίνη σε φύλλα
  • 500 ml φρέσκο γάλα
  • 500 ml  κρέμα γάλακτος
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. μαστίχα Χίου, θρυμματισμένη και χτυπημένη στο γουδί να γίνει σκόνη
  • 100 γρ. μαρμελάδα κίτρινο δαμάσκηνο Mirabelle
  • 1 φλ. καρύδια, ψιλοκομμένα

 

Διαδικασία

Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό να μαλακώσουν για 10 λεπτά.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη ακριβώς πριν από το σημείο βρασμού. 

Προσθέτουμε τη σκόνη μαστίχας Χίου.

Στύβουμε με τα χέρια τα φύλλα ζελατίνης  να φύγουν τα επιπλέον υγρά και τα ρίχνουμε   στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας συνεχώς σε χαμηλή φωτιά. 

Μόλις αρχίσει να σιγοβράζει το μίγμα, αφαιρούμε  από τη φωτιά .

Αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Εντωμεταξύ, βάζουμε σε γυάλινα μπολ από μια κουταλιά μαρμελάδα κίτρινο δαμάσκηνο και τα βάζουμε στο ψυγείο.

Μόλις  κρυώσει η κρέμα, τη μοιράζουμε στα μπολ με τη μαρμελάδα.

Επιστρέφουμε τα μπολ στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες. 

Ρίχνουμε άλλη μία γενναιόδωρη κουταλιά μαρμελάδα κίτρινο δαμασκηνό σε κάθε μπολ, γαρνίρουμε με τα καρύδια και σερβίρουμε.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Γάλα Ζάχαρη Ζελατίνη (φύλλα) Καρύδια Κρέμα γάλακτος Μαρμελάδα κίτρινο δαμάσκηνο Μαστίχα Χίου

Σχετικές Συνταγές