Κοτοσαλάτα με σάλτσα γιαουρτιού και κάρυ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΣΑΛΑΤΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Kotosalata me saltsa giaoyrtioy kai kary

Υλικά

Για τη σαλάτα:
  • 4 στήθη κοτόπουλο, ψημένα σε γκριλιέρα
  • 100 γρ. κρουτόν
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 2 ντομάτες, κομμένες σε χοντρές φέτες
  • 300 γρ. φύλλα μαρουλιού, χοντροκομμένα
  • 3 αβγά κομμένα στα 4

Για τη σάλτσα:

  • 3 κ.σ. μαγιονέζα
  • 3 κ.σ. άπαχο γιαούρτι
  • μία πρέζα κάρυ, σε σκόνη
  • ½ κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

 

 

Διαδικασία

Για τη σάλτσα:

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, το κάρυ, το ξύσμα λεμονιού, το ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.

Για τη σαλάτα:

Σε ένα μπολ βάζουμε το κοτόπουλο, τα κρουτόν, τα κρεμμυδάκια και τις ντομάτες.

Περιχύνουμε με τη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.

Σε μία σαλατιέρα στρώνουμε τα μαρούλια.

Προσθέτουμε το μείγμα του μπολ, γαρνίρουμε με τα αβγά και σερβίρουμε.

 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αλάτι Γιαούρτι (άπαχο) Ελαιόλαδο Κάρυ Κοτόπουλο (στήθος) Κρεμμυδάκια φρέσκα Κρουτόν Μαγιονέζα Μαρούλι Ντομάτες Πιπέρι (Μαύρο)

Σχετικές Συνταγές