Πράσινες πιπεριές γεμιστές με χοιρινό και ρύζι

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 3
Prasines piperies gemistes me chirinο kai ryzi

Υλικά

  • 12 φρέσκες μεγάλες πιπεριές πράσινες, καλά πλυμένες
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 500 γρ. χοιρινό, κατά προτίμηση λαιμός, κομμένο σε πολύ μικρά κυβάκια
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά καρέ
  • 1 κ. γ. ντοματοπελτές, αραιωμένος σε 2 κ.σ. νερό
  • 1 κ. γ. ρίγανη ξερή
  • 1 κ. γ. θυμάρι ξερό
  • 1 κ. γ. πιπέρι κόκκινο, γλυκό
  • 1 κ. γ. μπούκοβο καυτερό
  • αλάτι, κατά βούληση
  • 200 ml νερό
  • 100 γρ. ρύζι Καρολίνα

 

Διαδικασία

Με ένα μαχαίρι ανοίγουμε αφαιρούμε οριζόντια το μέρος της πιπεριάς με το κοτσάνι και τα κρατάμε στην άκρη.

Αφαιρούμε από τις πιπεριές τα σπόρια και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί που να τις χωράει ίσα-ίσα.

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το χοιρινό για 5 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά.

Ρίχνουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3 – 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.

Προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ, τη ρίγανη, το θυμάρι, το γλυκό πιπέρι, το μπούκοβο, αλάτι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για 1 – 2 περίπου λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν.

Ρίχνουμε 200 ml  νερό και βράζουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν.

Ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και μαγειρεύουμε για 5 περίπου λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και με ένα κουτάλι γεμίζουμε προσεκτικά τις πιπεριές.

Σκεπάζουμε την κάθε πιπεριά με το καπάκι της και τις τοποθετούμε πάλι πίσω στο ταψί.

Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο, ρίχνουμε λίγο νερό στο ταψί, πασπαλίζουμε με ρίγανη και αλάτι.

Τοποθετούμε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 30-40 λεπτά.

Σχετικές Συνταγές