Ντοματόρυζο με βασιλικό και φέτα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Ntomatoryzo me vasiliko kai feta

Υλικά

  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες και ολόκληρες 
  • ½ κ.σ. ντοματοπελτές
  • 350 γρ.ρύζι Καρολίνα
  • 3 ώριμες μέτριες ντομάτες, χοντροτριμμένες
  • 500 ml νερό
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • 40 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια
  • 2 κ γ. ξερό βασιλικό
  • τυρί φέτα, σε κομμάτια

 

Διαδικασία

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.

Προσθέτουμε το σκόρδο και τον ντοματοπελτέ και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 1 – 2 περίπου λεπτά.

Ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για 1 περίπου λεπτό, ίσα να λαδωθεί καλά.

Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και 500 ml νερό.

Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 15 – 20 περίπου λεπτά, μέχρι να φουσκώσει το ρύζι και να απορροφήσει τα περισσότερα από τα υγρά, αλλά να παραμείνει ζουμερό.

Ρίχνουμε πάνω από το ρύζι τα κομμάτια του βουτύρου και το ξερό βασιλικό.

Αφαιρούμε το σκόρδο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Πασπαλίζουμε με τα κομμάτια φέτας και σερβίρουμε.

 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Βασιλικός Βούτυρο Ελαιόλαδο Κρεμμύδι Νερό Ντομάτες Ντοματοπελτές Πιπέρι (Μαύρο) Ρύζι (Καρολίνα) Σκόρδο Φέτα

Σχετικές Συνταγές