Κόκκινο πέστο με λιαστές ντομάτες, αμύγδαλα και κεφαλογραβιέρα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΟΡΕΚΤΙΚΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Kokkino pesto me liastes ntomates amygdala kai kefalograviera

Υλικά

  • 200 γρ. ζωμό λαχανικών
  • 100 γρ. λιαστές ντομάτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κ.σ. αμύγδαλα ανάλατα, καβουρδισμένα
  • 2 πιπεριές κόκκινες καυτερές, κρατάμε λίγες ροδέλες για γαρνίρισμα
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 100 γρ. κεφαλογραβιέρα
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.σ. μαϊντανό

 

Διαδικασία

Βάζουμε το ζωμό να βράσει για 5 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες και τις αφήνουμε για 30 περίπου λεπτά να μαλακώσουν.

Στραγγίζουμε τις λιαστές  ντομάτες,  χωρίς να πετάξουμε το ζωμό.

Σε ένα μούλτι ισχυρής δύναμης ρίχνουμε τις λιαστές ντομάτες, το σκόρδο, τα καβουρδισμένα αμύγδαλα, τις πιπεριές, τον πελτέ ντομάτας, την κεφαλογραβιέρα, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τον μαϊντανό και χτυπάμε, μέχρι να πάρουμε ένα πηχτό μείγμα.

Ρίχνουμε σιγά-σιγά το ζωμό λαχανικών, που έχουμε κρατήσει, στο μείγμα του μούλτι και συνεχίζουμε να χτυπάμε, μέχρι το μείγμα να αποκτήσει κρεμώδη υφή.

Γαρνίρουμε με ροδέλες από καυτερές πιπεριές και σερβίρουμε.

Σχετικές Συνταγές