Μπατζίνα - Κολοκυθόπιτα με καλαμποκάλευρο και φέτα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΕΣ - ΨΩΜΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 8 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 3
Mpatzina   Kolokythopita me kalampokalevro kai feta

Υλικά

  • 4 κολοκυθάκια 
  • 200 γρ. τυρί φέτα, θρυμματισμένη
  • 1 φλ. γάλα
  • 2 φλ. καλαμποκάλευρο
  • 2 κ.σ. βούτυρο, για το ταψί
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. βούτυρο, για την επιφάνεια της μπατζίνας
  • 2 κ.σ. καλαμποκάλευρο, για πασπάλισμα
  • λίγο αλάτι

Διαδικασία

Τρίβουμε στον τρίφτη τα κολοκυθάκια.

Τα τοποθετούμε σε ένα σουρωτήρι και τα πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι.

Τα αφήνουμε για περίπου 30 λεπτά να βγάλουν τα υγρά τους.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.

Στύβουμε καλά τα κολοκυθάκια και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ.

Προσθέτουμε το γάλα, το καλαμποκάλευρο, λίγο αλάτι και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι ή με το χέρι.

Στο τέλος προσθέτουμε το τυρί φέτα και ανακατεύουμε. Πρέπει να είναι το μείγμα αρκετά πηκτό.

Βουτυρώνουμε ένα μέτριο ταψί (περίπου 30 εκ) με 2 κ.σ. βούτυρο.

Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και το απλώνουμε. Πασπαλίζουμε με 2 κ.σ. καλαμποκάλευρο, περιχύνουμε με το λάδι και προσθέτουμε τις 2 κ.σ. βούτυρο σε μικρά κομμάτια πάνω από το μείγμα.

Τοποθετούμε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 45-50 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Βούτυρο Γάλα Ελαιόλαδο Καλαμποκάλευρο Κολοκυθάκια Φέτα

Σχετικές Συνταγές