Πιπεριές γεμιστές με καλαμαράκια, τυριά και μυρωδικά

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 3
Piperies gemistes me kalamarakia tyria kai myrodika

Υλικά

  • 12 μικρά καλαμαράκια
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • ½  φλ. λευκό αρωματικό κρασί
  • 400 γρ. φέτα 
  • 200 γρ. μανούρι
  • 2 κ.σ. βασιλικός φρέσκος, ψιλοκομμένος
  • 2 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • 12 μεγάλες πράσινες πιπεριές κέρατο
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 200 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • φύλλα μαϊντανού, για γαρνίρισμα

 

Διαδικασία

Πλένουμε και καθαρίζουμε προσεκτικά τα καλαμάρια από τα εντόσθιά τους.

Κρατάμε τα κεφάλια τους στην άκρη.

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, ρίχνουμε τα κεφάλια ολόκληρα, τα σοτάρουμε για 5 λεπτά και τα σβήνουμε με το μισό κρασί.

Τα αποσύρουμε και κρατάμε στην άκρη χωριστά τα κρεμμυδάκια και χωριστά τα κεφάλια. Ψιλοκόβουμε τα κεφάλια και τα αφήνουμε στην άκρη.

Τρίβουμε τα τυριά και τα ανακατεύουμε με τα ψιλοκομμένα κεφάλια, το ψιλοκομμένο βασιλικό και το μισό σχινόπρασο.

Γεμίζουμε τα καλαμάρια με τα αρωματικά τυριά.

Τοποθετούμε κάθε καλαμάρι μέσα σε κάθε πιπεριά.

Στη συνέχεια, τοποθετούμε τις πιπεριές με τα καλαμαράκια σε ένα ταψί, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, την ντομάτα κονκασέ, αλάτι, πιπέρι και το υπόλοιπο λευκό κρασί.

Βάζουμε το ταψί στον  προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 30-40 περίπου λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα και να ψηθεί το φαγητό

Γαρνίρουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Βασιλικός Ελαιόλαδο Καλαμάρια Κρασί (λευκό) Κρεμμύδι Μαϊντανός Μανούρι Ντομάτες Πιπέρι (Μαύρο) Πιπεριά (κέρατο) Σχοινόπρασο Φέτα

Σχετικές Συνταγές