Ταμπουλέ με κινόα, σολομό και ντοματίνια

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΣΑΛΑΤΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 2-4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Tampoyle me kinoa solomo kai ntomatinia

Υλικά

  • 1 φιλέτο σολομού, μαγειρεμένο στον ατμό
  • 500ml νερό
  • 1 φλ. (185γρ.) κινόα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 4 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 15 ντοματίνια
  • 2 αγγουράκια, τεμαχισμένα
  • 4 κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 2/3 φλ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • ½ φλ. δυόσμο, ψιλοκομμένο

Διαδικασία

Βάζουμε την κινόα σε ένα σουρωτήρι και την ξεπλένουμε κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό.

Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνουμε μία πρέζα αλάτι και την κινόα.

Καλύπτουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε για 5 λεπτά με το καπάκι.

Αφαιρούμε το καπάκι και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.

Μεταφέρουμε την κινόα σε ένα μπολ σερβιρίσματος.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, ½ κ.γ. αλάτι, το χυμό λεμονιού, τα ντοματίνια, το αγγούρι, τα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό, το δυόσμο και ανακατεύουμε.

Θρυμματίζουμε το σολομό, προσθέτουμε το ψάρι στην κινόα και σερβίρουμε.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αγγούρι Αλάτι Δυόσμος Ελαιόλαδο Κινόα Κρεμμυδάκια φρέσκα Λεμόνια (χυμός) Μαϊντανός Νερό Ντοματίνια Σολομός

Σχετικές Συνταγές