Φιλέτο από στήθος κοτόπουλου με σάλτσα αβοκάντο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 3-4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Fileto apo stithos kotopoyloy me saltsa avokanto

Υλικά

Για το κοτόπουλο:

  • 3 ή 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου 
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1/2 κ.γ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 1 μοσχολέμονο, ξύσμα
  • αλάτι, κατά βούληση 
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

Σάλτσα αβοκάντο:

  • 2 μεγάλα,ώριμα αβοκάντο, κομμένα σε κυβάκια
  • ½ μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. φύλλα κόλιανδρου, ψιλοκομμένα
  • 2 μεγάλες, ώριμες ντομάτες, κομμένες σε κυβάκια
  • 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε καρέ
  • 1 κ.σ. χυμό μοσχολέμονου
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση

 

Διαδικασία

Για το κοτόπουλο:

Σε ένα μπολ βάζουμε τα φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τη δάφνη, το θυμάρι και το ξύσμα μοσχολέμονου, ανακατεύουμε καλά το κοτόπουλο για να πάει η μαρινάδα παντού.

Σεκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη, το μεταφέρουμε στο ψυγείο και αφήνουμε τα φιλέτα κοτόπουλου να μαριναριστούν για 60 τουλάχιστον λεπτά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.

Αφαιρούμε το μπολ από το ψυγείο και μεταφέρουμε τα φιλέτα από στήθος κοτόπουλου σε ένα πυρέξ μαζί με τη μαρινάδα και ψήνουμε για 25 περίπου λεπτά.

Για τη σάλτσα αβοκάντο:

Σε ένα μπολ βάζουμε το αβοκάντο, το κρεμμύδι, τον κόλιανδρο, την ντομάτα, την πιπεριά, το χυμό μοσχολέμονου, αλάτι, πιπέρι και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε απαλά.

Κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλου σε λεπτά κομματάκια, μοιράζουμε τη σάλτσα στα πιάτα πάνω από το κοτόπουλο και σερβίρουμε.

Σχετικές Συνταγές