Γλυκόξινες πιπεριές Φλωρίνης με αντζούγιες

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΟΡΕΚΤΙΚΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Glykoxines piperies Florinis me antzoygies

Υλικά

  • 1 κιλό πιπεριές Φλωρίνης
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια κρεμμύδια, σε φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 ντομάτα, τριμμένη
  • 6 αντζούγιες, ψιλοκομμένες
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • λίγη γλυκιά πάπρικα
  • 3 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου barbeque

 

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C.

Πλένουμε καλά τις πιπεριές και τις ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 10-15 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να μαυρίζει η φλούδα τους.

Αφαιρούμε τις πιπεριές από το φούρνο, τις κλείνουμε σε μια πλαστική σακούλα για τρόφιμα και τις αφήνουμε για 10 λεπτά.

Ανοίγουμε τη σακούλα, ξεφλουδίζουμε τις πιπεριές, αφαιρούμε το κοτσάνι και τα σπόρια.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο.

Προσθέτουμε την ντομάτα, τις αντζούγιες και ανακατεύουμε.

Αλατοπιπερώνουμε και σιγομαγειρεύουμε για 10-13 λεπτά.

Προσθέτουμε την πάπρικα και την κρέμα βαλσάμικου barbeque, ανακατεύουμε για 5 λεπτά, αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Αντζούγια Ελαιόλαδο Κρεμμύδι Ντομάτες Ξύδι (κρέμα βαλσάμικου barbeque) Πάπρικα (γλυκιά) Πιπέρι (Μαύρο) Πιπεριά (Φλωρίνης) Σκόρδο

Σχετικές Συνταγές