Κοτόπουλο με ντοματίνια, ελιές, μυρωδικά και γραβιέρα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
ΜΕΡΙΔΕΣ: 6 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 3
Kotopoylo me ntomatinia elies myrodika kai graviera

Υλικά

  • 1 ολόκληρο κοτόπουλο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 φλ. λευκό, ξηρό κρασί
  • 15 ντοματίνια ολόκληρα
  • 1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ. βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 400 γρ.ντομάτα κονκασέ
  • 1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
  • 1 φλ. µαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσι
  • 1 κ.σ. κάπαρη, στραγγισμένη
  • 250 γρ. γραβιέρα κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
  • κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο, για γαρνιτούρα

 

Διαδικασία

Σε µια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ολόκληρο το κοτόπουλο, μέχρι να ροδίσει καλά, από όλες τις μεριές.

Αφαιρούμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και το αφήνουμε στην άκρη.

Μέσα στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, μέχρι να μαλακώσουν.

Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να βράσει για 2 λεπτά.

Προσθέτουμε τα ντοματίνια, τη ρίγανη, το βασιλικό, το μαϊντανό και την ντομάτα κονκασέ, επιστρέφουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για περίπου 50-60 λεπτά, προσθέτοντας λίγο νερό αν χρειαστεί, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο και να δέσει η σάλτσα.

Αφαιρούμε το καπάκι της κατσαρόλας, προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιούι, τις ελιές και την κάπαρη, σκεπάζουμε και αφήνουμε να πάρουν µια βράση, για 2-3 λεπτά.

Αφαιρούμε το καπάκι της κατσαρόλας και ρίχνουμε τα κομμάτια γραβιέρας.

Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε ένα βαθύ σκεύος, το περιχύνουμε με τη σάλτσα, γαρνίρουμε με λίγιο φρέσκο κρεμμύδι και σερβίρουμε.

Σχετικές Συνταγές