Πίτσα με πέστο φέτας και λαχανικά

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΕΣ - ΨΩΜΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4-6 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Pitsa me pesto fetas kai lachanika

Υλικά

  • 1 πακέτο ζύμη για πίτσα

Για την πέστο φέτας:

  • 1 μεγάλο ματσάκι βασιλικό πλατύφυλλο, τα φύλλα ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • 60 γρ. κουκουνάρια
  • 120 γρ. φέτα Μυτιλήνης, θρυμματισμένη
  • 200 ml ελαιόλαδο

Για τη γέμιση:

  • 10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε λεπτές λωρίδες
  • 3 σπαράγγια κομμένα σε λεπτές φέτες, αφαιρώντας το κάτω κομμάτι
  • 3 λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 2 μανιτάρια πορτομπέλλο κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 250 γρ. ξινομυζήθρα

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC.

Σε ένα δοχείο βάζουμε τα φύλλα βασιλικού, το σκόρδο, τα κουκουνάρια, τη θρυμματισμένη φέτα, το ελαιόλαδο και χτυπάμε με ένα ραβδομπλέντερ.

Με ένα πινέλο αλείφουμε ένα ταψάκι 30cm με λίγο ελαιόλαδο να πάει παντού και απλώνουμε την έτοιμη ζύμη στο ταψάκι.

Με ένα κουτάλι απλώνουμε ομοιόμορφα την πέστο φέτας πάνω στη ζύμη και στη συνέχεια τα ντοματίνια, την πιπεριά, τα σπαράγγια, τη λιαστή ντομάτα και τα μανιτάρια.

Ψήνουμε την πίτσα για 10 λεπτά στους 200οC.

Αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο, προσθέτουμε στην πίτσα την ξινομυζήθρα και ψήνουμε για 5 λεπτά ακόμη.

Σχετικές Συνταγές