Σουβλάκια σολομού με λαχανικά

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΨΑΡΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Soyvlakia solomoy me lachanika

Υλικά

Για τα σουβλάκια:

  • 1 ½ κιλό σολομό, κομμένο σε 12 κομμάτια 2Χ3 εκ.
  • 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα, σφιχτή, κομμένη σε 8 φέτες
  • 2  μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα σε 8 φέτες
  • 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε 4 κομμάτια
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε 4 κομμάτια
  • 1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε 4 κομμάτια
  • φύλλα βασιλικού, για γαρνιτούρα
  • λεμόνι, φέτες

Για τη μαρινάδα:

  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι, χυμό
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση

 

Διαδικασία

Για τη μαρινάδα:

Σε ένα ταψάκι ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.

Για τα σουβλάκια:

Περνάμε σε ξυλάκια για σουβλάκια εναλλάξ ντομάτα, σολομό, κρεμμύδι, πιπεριά και τοποθετούμε τα σουβλάκια στη μαρινάδα.

Σκεπάζουμε το ταψάκι με μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Προθερμαίνουμε την γκριλιέρα στην εστία σε υψηλή θερμοκρασία.

Βγάζουμε τα σουβλάκια από τη μαρινάδα και τα τοποθετούμε στην καυτή γκριλιέρα.

Κατεβάζουμε λίγο τη θερμοκρασία της εστίας και ψήνουμε τα σουβλάκια για 2 λεπτά από κάθε πλευρά, αλείφοντάς τα με όση από τη μαρινάδα έχει μείνει και ψήνοντας εναλλάξ κάθε πλευρά, μέχρι να ψηθεί το ψάρι.

Μεταφέρουμε τα σουβλάκια στα πιάτα, πασπαλίζουμε με φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε με συνοδεία από φέτες λεμονιού.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Βασιλικός Ελαιόλαδο Κρεμμύδι Λεμόνια Ντομάτες Πιπέρι (Μαύρο) Πιπεριά (κίτρινη) Πιπεριά (κόκκινη) Πιπεριά (πράσινη) Σολομός

Σχετικές Συνταγές