Λαχταριστά μπουτάκια κοτόπουλο με μπριάμ και φέτα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Lachtarista mpoytakia kotopoylo me mpriam kai feta

Υλικά

  • 8 μπουτάκια κοτόπουλο
  • 2 κολοκυθάκια, χοντροκομμένα
  • 12 μανιτάρια λεύκα, χοντροκομμένα
  • 2 κρεμμύδια, κομμένα σε ροδέλες
  • 4 ντομάτες, κομμένες σε κύβους
  • 2 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
  • 1 κόκκινη πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε ροδέλες
  • 2 μελιτζάνες, χοντροκομμένες
  • 2 πράσινες πιπεριές, κομμένες σε ροδέλες
  • 1 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 μάτσο δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, κατά βούληση
  • λίγο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. φέτα, κομμένη σε κύβους

Διαδικασία

Σε ένα μπολ βάζουμε τα κολοκυθάκια, τα μανιτάρια, τα κρεμμύδια, τις ντομάτες, τα καρότα, την πιπεριά, τις μελιτζάνες, το μαϊντανό, το δυόσμο, αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.

Αφήνουμε τα λαχανικά στην άκρη για 10 λεπτά να ενωθούν οι γεύσεις.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.

Απλώνουμε σε ένα πυρέξ τα μπουτάκια κοτόπουλο, αλατοπιπερώνουμε και  τοποθετούμε τα λαχανικά μέσα στο πυρέξ.

Ψήνουμε για 60 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο ανακατέυοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Αφαοιρούμε το φαγητό από το φούρνο, ρίχνουμε τους κύβους φέτας και σερβίρουμε.

Σχετικές Συνταγές