Μπρουσκέτες με άλλειμα αγκινάρας με κατίκι, βασιλικό και λάδι τρούφας

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΟΡΕΚΤΙΚΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 12-16 μπρουσκέτες ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Mproysketes me allima agkinaras me katiki vasiliko kai ladi troyfas

Υλικά

Για το άλλειμα:

  • 6 αγκινάρες, βρασμένες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 χούφτα φρέσκο βασιλικό
  • ½ φλ. κατίκι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο + επιπλέον για τις μπρουσ
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • λίγες σταγόνες λάδι τρούφας

Για τις μπρουσκέτες:

  • 1 μπαγκέτα
  • λίγο ελαιόλαδο, για άλλειμα

 

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C.

Κόβουμε την μπαγκέτα σε λεπτές φέτες.

Αλείφουμε και τις δύο πλευρές κάθε φέτας ψωμιού με λίγο ελαιόλαδο και τις τοποθέτουμε σε ένα ταψί.

Ψήνουμε στο φούρνο στους 200C για 15 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανά τα κομμάτια ψωμιού.

Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε στην άκρη.

Κόβουμε τις βρασμένες αγκινάρες σε μικρά κομμάτια.

Σε ένα μούλτι ρίχνουμε το σκόρδο και το βασιλικό και φέρνουμε 4-5 στροφές.

Προσθέτουμε στο μούλτι το κατίκι, το ελαιόλαδο, αλάτι , πιπέρι και χτυπάμε, μέχρι να πολτοποιηθούν.

Αδειάζουμε το άλλειμα σε ένα μπολ.

Ρίχνουμε λίγες σταγόνες λάδι τρούφας και ανακατεύουμε καλά.

Απλώνουμε σε κάθε μπρουσκέτα λίγο άλλειμα αγκινάρας και σερβίρουμε.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αγκινάρες Αλάτι Βασιλικός Ελαιόλαδο Λάδι τρούφας Πιπέρι (Μαύρο) Σκόρδο Τυρί κατίκι Ψωμί (μπαγκέτα)

Σχετικές Συνταγές