Στήθος κοτόπουλου με σάλτσα τυριών και ντοματίνια

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 2 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 3
Stithos kotopoyloy me saltsa tyrion kai ntomatinia

Υλικά

  • 600 γρ. στήθος κοτόπουλου, χωρίς κόκκαλο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • ½ κ.γ. μουστάρδα απαλή
  • 2 κ.σ. μαργαρίνη
  • 1 κ.σ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 1 φλ. γάλα
  • λίγο μοσχοκάρυδο
  • ½ κ.γ. μουστάρδα σκόνη
  • 4 κ.σ. τσένταρ, τριμμένο
  • 4 κ.σ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 4 κ.σ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 10-12 ντοματίνια

 

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε το στήθος κοτόπουλου μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.

Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα, αλατοπιπερώνουμε και το αλείφουμε με τη μουστάρδα.

Τυλίγουμε το κοτόπουλο με τη λαδόκολλα, το τοποθετούμε στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 50 περίπου λεπτά.

Σοτάρουμε το κρεμμύδι με τη μαργαρίνη σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε το γάλα, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και βράζουμε το μείγμα για 5-6 λεπτά σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας τακτικά.

Προσθέτουμε τη σκόνη μουστάρδας, το τσένταρ, τη γραβιέρα και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.

Αφήνουμε για 2-3 λεπτά σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε τα ντοματίνια και το κοτόπουλο να πάρουν μία βράση.

Σερβίρουμε όσο είναι ζεστά συνοδεία ρυζιού ή σαλάτας.

 

Σχετικές Συνταγές