Ρεβίθια με χταπόδι και κρέμα βαλσάμικου ρόδι

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΟΣΠΡΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 3
Revithia me chtapodi kai krema valsamikoy rodi

Υλικά

  • 1200 γρ. χταπόδι
  • 3 φλ. ρεβίθια, μουλιασμένα από το βράδυ
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο, κομμένο σε καρέ
  • 2 κ.σ. κόλιανδρος
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 200 ml λευκό ξηρό κρασί
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 4-5 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου ρόδι με στέβια*
  • ½ φλ. ελαιόλαδο

*κρέμα βαλσαμικού με γλυκαντικό από το φυτό στέβια

 

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.

Πλένουμε και τεμαχίζουμε το χταπόδι.

Τοποθετούμε το τεμαχισμένο  χταπόδι σε ένα μεγάλο πυρίμαχο σκεύος και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο, τον κόλιανδρο, το σκόρδο, το  κρασί, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.

Μεταφέρουμε το πυρίμαχο σκεύος στον προθερμασμένο φούρνο και σιγοψήνουμε για 60 λεπτά.

Στραγγίζουμε τα ρεβίθια, τα ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει και βράζουμε για 40-50 περίπου  λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να λιώσουν.

Στραγγίζουμε τα ρεβίθια και τα μεταφέρουμε στο πυρίμαχο σκεύος με το χταπόδι.

Προσθέτουμε την κρέμα βαλσάμικου ρόδι με στέβια* και το ελαιόλαδο.

Βάζουμε το ταψί  στο φούρνο και ψήνουμε για 40-50 περίπου λεπτά, μέχρι να μελώσει το φαγητό.

* κρέμα βαλσαμικού με γλυκαντικό από το φυτό στέβια

 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Ελαιόλαδο Καρότα Κόλιανδρος Κρασί (λευκό) Κρεμμύδι Ξύδι (κρέμα βαλσάμικου ρόδι με στέβια) Πιπέρι (Μαύρο) Ρεβίθια Σκόρδο Χταπόδι

Σχετικές Συνταγές