Γαρίδες με σάλτσα μουστάρδας

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΨΑΡΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Garides me saltsa moystardas

Υλικά

Για τις γαρίδες:

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. γαρίδες μεγάλες, καθαρισμένες με το κεφάλι και την ουρά
  • φύλλα μαϊντανού, για γαρνίρισμα

Για τη σάλτσα:

  • 2 κ.γ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4  κ.σ. μουστάρδα με 50% λιγότερο αλάτι
  • 1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • αλάτι, κατά βούληση
  • λευκό πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο, κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 1 πιπεριά καυτερή, ψιλοκομμένη

 

Διαδικασία

Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή  φωτιά, ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο καλύπτοντας τον πάτο του και σοτάρουμε τις γαρίδες, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.

Σε ένα άλλο τηγάνι καβουρδίζουμε το αλεύρι με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τη μουστάρδα, στη συνέχεια  το κρασί και ανακατεύουμε να διαλυθεί το μείγμα.

Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, την πιπεριά και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Περιχύνουμε τις γαρίδες με τη σάλτσα μουστάρδας, γαρνίρουμε με φύλλα μαϊντανού και σερβίρουμε.

 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Αλεύρι Γαρίδες Ελαιόλαδο Κρασί (λευκό) Κρεμμυδάκια φρέσκα Μαϊντανός Μουστάρδα Πιπέρι (Λευκό) Πιπεριά (καυτερή) Σκόρδο

Σχετικές Συνταγές