Πίτσα με πικάντικο λουκάνικο, μανιτάρια, κόκκινες πιπεριές και ελιές

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΕΣ - ΨΩΜΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 8-10 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 3
Pitsa me pikantiko loykaniko manitaria kokkines piperies kai elies

Υλικά

Για την πίτσα:

  • 400 γρ. φρέσκια  ζύμη για πίτσα
  • σάλτσα ντομάτας
  • 200 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 150 γρ. λουκάνικο πικάντικο, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 150 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε λεπτά κομμάτια
  • 2 κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 8-10 μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσι κομμένες στη μέση
  • 50 γρ. καπνιστό κασέρι, τριμμένο

Για τη σάλτσα:

  • 2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
  • 4 ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη
  • μια μεγάλη πρέζα ξερή ρίγανη
  • ½ κ.γ. ζάχαρη
  • αλάτι, κατά βούληση
  • μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

 

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230C.

Σε μία ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε τη φρέσκια ζύμη για πίτσα σε σχήμα κύκλου.

Τη μεταφέρουμε σε ένα κυκλικό ταψί.

Απλώνουμε ομοιόμορφα τη σάλτσα ντομάτας πάνω στη ζύμη και ψήνουμε για 5 περίπου λεπτά.

Αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο, πασπαλίζουμε ομοιόμορφα τη ζύμη με τη μοτσαρέλα και σκορπίζουμε από πάνω το λουκάνικο, τα μανιτάρια, τις πιπεριές, τις ελιές  και το καπνιστό κασέρι.

Επιστρέφουμε το ταψί στο φούρνο, ψήνουμε την πίτσα για 10 λεπτά ακόμη και την σερβίρουμε ζεστή.

Σχετικές Συνταγές