Ντομάτες γεμιστές με χωριάτικα λουκάνικα και μανιτάρια

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 3
Ntomates gemistes me choriatika loykanika kai manitaria

Υλικά

  • 8 μεγάλες ώριμες ντομάτες
  • 250 γρ. μανιτάρια
  • 500 γρ. χωριάτικα λουκάνικα
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 250 ml λευκό ξηρό κρασί

 

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.

Κόβουμε οριζόντια τις κορυφές από τις ντομάτες και τις κρατάμε στην άκρη για να τις χρησιμοποιήσουμε σαν καπάκια.

Με ένα κουτάλι βγάζουμε προσεκτικά το εσωτερικό τους, ώστε να μην τρυπήσουμε το δέρμα τους και το κρατάμε σε ένα μπολ.

Σκουπίζουμε με μία νοτισμένη πετσέτα τα μανιτάρια, κόβουμε τα κοτσάνια τους και τα πολτοποιούμε στο πολυμίξερ μαζί με τις σάρκες από τις ντομάτες.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ.

Χαράζουμε με ένα μυτερό μαχαίρι τα λουκάνικα, αφαιρούμε τη μεμβράνη τους, τα ψιλοκόβουμε και τα ρίχνουμε στο πολτοποιημένο μείγμα.

Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια και τα προσθέτουμε στο μπολ.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, 2 κ.σ. από το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.

Mοιράζουμε το μείγμα στις ντομάτες, τις σκεπάζουμε με το καπάκι τους και τις βάζουμε σε ένα μέτριο ταψί.

Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το κρασί.

Τοποθετούμε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Ελαιόλαδο Κρασί (λευκό) Κρεμμύδι Λουκάνικο (χωριάτικο) Μαϊντανός Μανιτάρια Ντομάτες Πιπέρι (Μαύρο)

Σχετικές Συνταγές