Μπούτια κοτόπουλου με μπέικον και σάλτσα δεντρολίβανου

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Mpoytia kotopoyloy me mpeikon kai saltsa dentrolivanoy

Υλικά

  • 4 μπούτια κοτόπουλου, με πέτσα, χωρίς κόκαλο
  • ½  φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 4 φέτες μπέικον
  • 2 φλ. νερό
  • 4 σκελίδες σκόρδου, ολόκληρες
  • 2 κ.σ. δεντρολίβανο, ξερό
  • 1 φλ. λευκό κρασί

 

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C.

Γυρνάμε κάθε μπούτι κοτόπουλου ανάποδα, με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράσουμε κατά μήκος του κόκαλου και το αφαιρούμε, κρατώντας όμως την πέτσα του.

Αλείφουμε με το ελαιόλαδο ένα πυρίμαχο σκεύος, τοποθετούμε τα μπούτια κοτόπουλου σε μια στρώση και τα αλατοπιπερώνουμε και από τις δύο πλευρές.

Ανασηκώνουμε πολύ προσεκτικά την πέτσα από τα μπούτια κοτόπουλου και τοποθετούμε στο κάθε μπούτι μία φέτα μπέικον.

Προσθέτουμε στο πυρίμαχο σκεύος 2 φλ. νερό.

Προσθέτουμε τις σκελίδες σκόρδου, το δεντρολίβανο, το κρασί και συμπληρώνουμε αλάτι και πιπέρι.

Τοποθετούμε το πυρίμαχο σκεύος στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 200ο C για 40 λεπτά.

Περιχύνουμε τα μπούτια κοτόπουλου με τη σάλτσα που θα μείνει στο πυρίμαχο σκεύος και σερβίρουμε.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Δεντρολίβανο Ελαιόλαδο Κοτόπουλο (μπούτι) Κρασί (λευκό) Μπέικον Νερό Πιπέρι (Μαύρο) Σκόρδο

Σχετικές Συνταγές