Πέννες με κολοκυθάκια και ντοματίνια

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Pennes me kolokythakia kai ntomatinia

Υλικά

  • 400 γρ. πέννες ριγέ
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 μεγάλα κολοκυθάκια, τεμαχισμένα
  • αλάτι, κατά βούληση
  • μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • 1 ½ φλ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1 ½ κ.γ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • κλαδάκια φρέσκο θυμάρι, για γαρνιτούρα

 

Διαδικασία

Μαγειρεύουμε τις πέννες ριγέ σε αλατισμένο νερό που βράζει, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο σε υψηλή φωτιά για 1-2 λεπτά, μέχρι να βγάλει τα αρωμάτά του.

Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 3-5 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Κρατάμε ½ φλ. από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά, στραγγίζουμε τις πέννες και τις αφήνουμε στην άκρη.

Ρίχνουμε στο τηγάνι τα ντοματίνια και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμη.

Προσθέτουμε στο τηγάνι τις πέννες και το ½ φλ. από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά.

Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ενωθούν τα υλικά.

Ρίχνουμε την παρμεζάνα, το θυμάρι και ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν τα υλικά.

Αποσυρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και σερβίρουμε.

 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Βούτυρο Ελαιόλαδο Ζυμαρικό (Penne - Πέννες) Θυμάρι (φρέσκο) Κολοκυθάκια Ντοματίνια Παρμεζάνα Πιπέρι (Μαύρο) Σκόρδο

Σχετικές Συνταγές