Φασολάκια κοκκινιστά με σάλτσα φέτας

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Fasolakia kokkinista me saltsa fetas

Υλικά

  • 2/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κιλό φασολάκια τσαούλια, καθαρισμένα
  • 400 γρ. ντομάτες, στον τρίφτη
  • ½ ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 150 ml νερό
  • 200 γρ. φέτα
  • 50 ml γάλα
  • 1 κ.γ. δυόσμος ξερός, κοπανισμένος

 

Διαδικασία

Σε μία κατσαρόλα ρηχή βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο για 3-4 περίπου λεπτά.

Προσθέτουμε τα φασολάκια, την ντομάτα, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε 150 ml νερό.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για 50 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα φασολάκια και να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.

Ρίχνουμε στο μούλτι τη φέτα, το γάλα, το ξερό δυόσμο, 1 κ.σ. ζουμί από το φαγητό και χτυπάμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία σάλτσα.

Όταν το φαγητό είναι έτοιμο, το περιχύνουμε με τη σάλτσα μέσα στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε και αποσύρουμε.

Σερβίρουμε όταν το φαγητό είναι χλιαρό.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Γάλα Δυόσμος Ελαιόλαδο Κρεμμύδι Μαϊντανός Νερό Ντομάτες Πιπέρι (Μαύρο) Σκόρδο Φασολάκια (πράσινα) Φασολάκια (τσαούλια) Φέτα

Σχετικές Συνταγές