Καρπάτσιο φράουλα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4-6 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Karpatsio fraoyla

Υλικά

  • 500 γρ. φράουλες
  • 2 λεμόνια, χυμός
  • 75 γρ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού με στέβια* + επιπλέον για γαρνίρισμα
  • 30 γρ. κουκουνάρι
  • παγωτό βανίλια
  • φύλλα βασαιλικού, για γαρνίρισμα

* κρέμα βαλσαμικού με γλυκαντικό από το φυτό στέβια

 

Διαδικασία

Κόβουμε τις φράουλες σε λεπτές φέτες και τις τοποθετούμε κυκλικά σε πιάτα.

Σε μία μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το χυμό των λεμονιών, τη ζάχαρη και την κρέμα βαλσαμικού με στέβια*.

Βράζουμε τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά και αφήνουμε να μειωθεί στο μισό. Κατεβάζουμε από τη φωτιά πριν αρχίσει να γίνεται πολύ πηχτή, προσέχοντας να μην καραμελώσει.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία ψήνουμε για 3 περίπου λεπτά το κουκουνάρι, μέχρι να ροδίσει.

Περιχύνουμε τις φράουλες με τη σάλτσα, προσθέτουμε μία μπάλα παγωτό βανίλια και ραντίζουμε το παγωτό με λίγη κρέμα βαλσαμικού με στέβια*, γαρνίρουμε με το κουκουνάρι και τα φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε.

* κρέμα βαλσαμικού με γλυκαντικό από το φυτό στέβια

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Βασιλικός Ζάχαρη Κουκουνάρι Λεμόνια Λεμόνια (χυμός) Ξύδι (κρέμα βαλσάμικου με στέβια) Παγωτό (βανίλια) Φράουλες

Σχετικές Συνταγές