Ψητές ντομάτες με κρεμμύδια και μυρωδικά

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Psites ntomates me kremmydia kai myrodika

Υλικά

  • 7 μέτριες ντομάτες
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. θυμάρι, ξερό
  • 2 κ.σ. δεντρολίβανο, ξερό
  • 1 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
  • 1 κ.σ ζάχαρη
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 2 κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες χοντρές

 

Διαδικασία

Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και με ένα πινέλο το λαδώνουμε.

Αφαιρούμε τη φλούδα από τις ντομάτες, τις κόβουμε στα τέσσερα και τις τοποθετούμε στο ταψί.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το θυμάρι, το δεντρολίβανο, το σκόρδο, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 100ο C.

Πασπαλίζουμε με το μείγμα των μυρωδικών τις ντομάτες, περιχύνουμε με το μισό ελαιόλαδο και τοποθετούμε πάνω από τις ντομάτες φέτες κρεμμυδιών.

Τοποθετούμε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 100ο C για 35 λεπτά.

Αναποδογυρίζουμε τις ντομάτες προσεκτικά, πασπαλίζουμε ξανά με το μείγμα του μπολ, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε για ακόμη 20-25 λεπτά.

Σερβίρουμε τις ντομάτες με τα κρεμμύδια, είτε όσο είναι ζεστές, είτε αφού κρυώσουν.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Δεντρολίβανο Ελαιόλαδο Θυμάρι Κρεμμύδι Ντομάτες Πιπέρι (Μαύρο) Σκόρδο

Σχετικές Συνταγές