Φουρνιστή ομελέτα με Kerrygold Regato Classic

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΟΡΕΚΤΙΚΑ
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4
Foyrnisti omeleta me Kerrygold Regato Classic

Υλικά

  • 250 γρ. Kerrygold Regato Classic, τριµµένο
  • 5 μέτριες πατάτες
  • αλάτι, κατά βούληση
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο + επιπλέον για άλειµµα
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2/3 φλ. λιαστές ντοµάτες, ψιλοκομμένες (από βαζάκι, στραγγισμένες)
  • 9 μεγάλα αβγά
  • 1 ½ κ.σ. μουστάρδα
  • 1 φλ. γάλα (πλήρες)
  • πιπέρι, κατά βούληση

Διαδικασία

Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις βάζουμε σε µια κατσαρόλα µε νερό που να τις σκεπάζει, προσθέτουμε αλάτι και τις βράζουμε, μέχρι να κοχλάσουν.

Χαµηλώνουμε τη φωτιά και τις βράζουμε για 15-20 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο (δεν τις αφήνουμε να παραβράσουν).

Στραγγίζουμε τις πατάτες, τις κρυώνουμε και τις κόβουμε σε λεπτά φετάκια.

Στο μεταξύ, λαδώνουμε ένα μεγάλο πυρίμαχο ταψί (ή το ψεκάζουμε µε λάδι/σπρέι) και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί.

Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες και συνεχίζουμε το σοτάρισµα ανακατεύοντας, μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους και το κρεμμύδι να αρχίσει να ροδίζει.

Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αβγά µε τη μουστάρδα μέχρι να αφρίσουν.

Ρίχνουμε και το γάλα, λίγο αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί, τις πατάτες και το περιεχόμενο του τηγανιού.

Αδειάζουμε το μείγµα στο ταψί, το ισιώνουμε και το ψήνουμε για 35-45 περίπου λεπτά, μέχρι να πήξει και να ροδίσει η επιφάνειά του.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αλάτι Γάλα Ελαιόλαδο Κρεμμύδι Κρεμμύδι (εσαλότ) Μουστάρδα Ντομάτες (Λιαστές) Πατάτες Πιπέρι (Μαύρο) Τυρί (Regato)

Σχετικές Συνταγές