Brownies με μόκα και αχλάδι

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
Brownies me moka kai achladi

Υλικά

  • 250 γρ. κουβερτούρα καλής ποιότητας
  • 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 100 γρ. βούτυρο φρέσκο
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 4 αβγά
  • 2 αχλάδια κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 3 κ.γ. στιγμιαίο καφέ σε σκόνη
  • 1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη

Διαδικασία

Ανάβουμε το φούρνο στους 180οC.

Σε ένα μεταλλικό μπολ βάζουμε τη σοκολάτα κομμένη σε κομμάτια μαζί με το βούτυρο και την αφήνουμε να λιώσει σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας.

Χτυπάμε με το μίξερ τη ζάχαρη με τα αβγά, μέχρι το μίγμα να ασπρίσει και να αφρίσει. Προσθέτουμε με κουτάλι τη λειωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά το μίγμα. Ρίχνουμε στο αλεύρι τη μαγιά και τον καφέ και το κοσκινίζουμε στο μίγμα της σοκολάτας, ανακατεύοντας να ενσωματωθεί. Προσθέτουμε στο μίγμα τα κομματάκια αχλάδι και ανακατεύουμε.

Αδειάζουμε τον χυλό σε βουτυρωμένο και στρωμένο με χαρτί ταψάκι ή φόρμα τετράγωνη και αφήνουμε να ψηθεί για 30' περίπου.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αλεύρι Αχλάδια Βούτυρο Ζάχαρη Καφές (στιγμιαίος) Κουβερτούρα Μαγιά (σκόνη)

Σχετικές Συνταγές