Μανιτάρια με πατάτες στο φούρνο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4-6 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Manitaria me patates sto foyrno

Υλικά

  • ½ κιλό μανιτάρια
  • 2 κιλά πατάτες, κομμένες σε κύβους
  • ½ φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 2 κ.γ. τσίλι
  • 1 κ.γ. κόλιανδρο, ξερό
  • 1 κ.γ. κουρκουμά
  • ¼ φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, κατά βούληση
  • μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • 1 κ.γ. κουρκουμά
  • 3 αβγά, χτυπημένα
  • 300 γρ. τυρί ρεγκάτο, τριμμένο

 

Διαδικασία

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μανιτάρια και τις πατάτες.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το κρασί, το τσίλι, τον κόλιανδρο, τον κουρκουμά, το ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.

Βάζουμε τα μανιτάρια και τις πατάτες σε ένα πυρίμαχο σκεύος, τα περιχύνουμε με το μείγμα του κρασιού και ανακατεύουμε καλά να πάει το μείγμα παντού.

Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρώς τα αβγά και τα ανακατεύουμε με το ρεγκάτο.

Περιχύνουμε τις πατάτες και τα μανιτάρια με το μείγμα των αβγών και ανακινούμε ελαφρά το σκεύος. Θέλουμε το περισσότερο μείγμα να μείνει στην επιφάνεια του σκεύους για να κάνει κρούστα όταν ψηθεί.

Τοποθετούμε το πυρίμαχο σκεύος στον προθερμασμένο φούρνο και μετά από 10 λεπτά σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 180οC.

Σιγοψήνουμε το φαγητό για 50 - 60 λεπτά. Στα τελευταία 10 λεπτά αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο για να ροδίσει το φαγητό.

 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αλάτι Ελαιόλαδο Κόλιανδρος Κουρκουμάς Κρασί (λευκό) Μανιτάρια Πατάτες Πιπέρι (Μαύρο) Τσίλι Τυρί (Regato)

Σχετικές Συνταγές