Αρωματικές μελιτζάνες με φρέσκα μυρωδικά και πιπεριές

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 3
Aromatikes melitzanes me freska myrodika kai piperies

Υλικά

  • 600 γρ. μελιτζάνες, σε ροδέλες
  • 1 κίτρινη πιπεριά, σε μεγάλες λωρίδες
  • 1 κόκκινη πιπεριά, σε μεγάλες λωρίδες
  • 2 κρεμμύδια, χοντροκομμένα
  • 5-6 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένο
  • 400 γρ. ντομάτες, σε ροδέλες
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 400 γρ. ντομάτες, στον τρίφτη
  • 150 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 1 φλ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση

 

Διαδικασία

Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε ροδέλες.

Τις πασπαλίζουμε με αλάτι και τις αφήνουμε να ξεπικρίσουν μέσα σε σουρωτήρι για 30 λεπτά.

Καθαρίζουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά και κόβουμε τις πιπεριές σε λωρίδες, τα κρεμμύδια και τα σκόρδα χοντροκομμένα και τις ντομάτες σε ροδέλες.

Ξεπλένουμε τις μελιτζάνες και τις στεγνώνουμε καλά.

Σε μία ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε όλα τα λαχανικά μαζί, εκτός τις ντομάτες, προσέχοντας να μη χαλάσει το σχήμα τους για περίπου 6-7 λεπτά.

Προσθέτουμε στο μείγμα της κατσαρόλας, την τριμμένη ντομάτα, το κρασί και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 5-6 λεπτά.

Στη συνέχεια βάζουμε τις ντομάτες, το μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε.

Ανακατεύουμε και βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 30 λεπτά, μέχρις ότου μαλακώσουν τα λαχανικά.

Σερβίρουμε στα πιάτα τοποθετώντας τα λαχανικά σε στρώσεις.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Ελαιόλαδο Κρασί (λευκό) Κρεμμύδι Μαϊντανός Μελιτζάνες Ντομάτες Πιπέρι (Μαύρο) Πιπεριά (κίτρινη) Πιπεριά (κόκκινη) Σκόρδο

Σχετικές Συνταγές