Τσιπούρες στο φούρνο με πατάτες και μυρωδικά

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΨΑΡΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 2 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Tsipoyres sto foyrno me patates kai myrodika

Υλικά

  • 2 τσιπούρες (450 γρ. η καθεμία), καθαρισμένες
  • 2 ντομάτες
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες 
  • 500 γρ. πατάτες, κομμένες σε ροδέλες
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

 

Διαδικασία

Αλατίζουμε τις τσιπούρες και τις αφήνουμε να σταθούν για 1 περίπου ώρα.

Κόβουμε τις ντομάτες σε λεπτές φέτες , αφαιρούμε τα σπόρια και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κρεμμύδι, μέχρι να γυαλίσει.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C.

Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, σκορπίζουμε σε αυτό τις πατάτες και τις αλατίζουμε καλά ανακατεύοντας.

Ανάμεσά τους τοποθετούμε τις τσιπούρες και ρίχνουμε από πάνω τις φέτες ντομάτας.

Ραντίζουμε γενναιόδωρα τις τσιπούρες και τα λαχανικά με το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και το θυμάρι.

Τοποθετούμε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και μετά από 5 λεπτά κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 180οC .

Ψήνουμε για 30-40 λεπτά,  μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να μαγειρευτούν οι τσιπούρες.

Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Ελαιόλαδο Θυμάρι Κρεμμύδι Ντομάτες Πατάτες Πιπέρι (Μαύρο) Ρίγανη Τσιπούρα

Σχετικές Συνταγές