Λαζανάκι με μοσχαράκι και πιπεριές Φλωρίνης

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 5-6 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 3
Lazanaki me moscharaki kai piperies Florinis

Υλικά

  • 500 γρ. λαζανάκι
  • 2/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 800 γρ. μοσχαράκι, κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
  • 1 κρεμμύδι, σε φέτες
  • 2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 1 ½ λίτρο ζωμό κρέατος
  • 1 πράσινη πιπεριά, ολόκληρη
  • 2 μέτριες ντομάτες , ολόκληρες
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 3 κ.σ. αλεύρι
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο, για γαρνιτούρα

 

Διαδικασία

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε το μοσχαράκι.

Μόλις το κρέας πάρει χρώμα, προσθέτουμε τo κρεμμύδι και σοτάρουμε λίγο ακόμη.

Προσθέτουμε τις λεπτοκομμένες κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.

Προσθέτουμε το ζωμό κρέατος και μόλις αρχίζει να βράζει, ρίχνουμε την πράσινη πιπεριά και τις ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το μοσχαράκι να βράσει για 30 - 40 λεπτά.

Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε το λαζανάκι και το μαγειρεύουμε αλ ντέντε, 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες  του πακέτου.

Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα αφήνουμε για λίγο στην άκρη.

Μόλις το κρέας βράσει, αφαιρούμε την πράσινη πιπεριά και τις ντομάτες.

Στραγγίζουμε το ζουμί από το κρέας σε μια μεγάλη κατσαρόλα και ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι κοσκινισμένο ανακατεύοντας συνεχώς,  μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.

Προσθέτουμε το κρέας και τα υπόλοιπα υλικά που είχαν μείνει στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το λαζανάκι, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρουν μία βράση και να δέσουν όλα τα υλικά μαζί.

Γαρνίρουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι και σερβίρουμε αμέσως.

Σχετικές Συνταγές