Κολοκυθάκια με ντομάτες και γραβιέρα στο φούρνο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Kolokythakia me ntomates kai graviera sto foyrno

Υλικά

  • 500 γρ. κολοκυθάκια
  • 600 γρ. ντομάτες
  • 200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 8 φέτες χωριάτικο ψωμί
  • 2/3 φλ ελαιόλαδο
  • ρίγανη, κατά βούληση
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι μαύρο, κατά βούληση

 

Διαδικασία

Καθαρίζουμε τις άκρες από τα κολοκυθάκια, τα πλένουμε και τα κόβουμε σε χοντρές φέτες.

Πλένουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε και αυτές σε χοντρές φέτες.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.

Λαδώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και βάζουμε μία στρώση κολοκυθάκια, μια στρώση ντομάτες, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και λίγη γραβιέρα.

Βάζουμε από πάνω μία στρώση ψωμί και ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο.

Συνεχίζουμε έτσι σε στρώσεις, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.

Πασπαλίζουμε με γραβιέρα και σκεπάζουμε το πυρίμαχο σκεύος με αλουμινόχαρτο.

Τοποθετούμε το σκεύος στο φούρνο και μετά από 10 λεπτά κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 160oC.

Ψήνουμε για 45 λεπτά αφαιρώντας το αλουμινόχαρτο προς το τέλος του χρόνου.

Αφαιρούμε το φαγητό από το φούρνο και σερβίρουμε, είτε όσο είναι ζεστό, είτε το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Γραβιέρα Ελαιόλαδο Κολοκυθάκια Ντομάτες Πιπέρι (Μαύρο) Ρίγανη Ψωμί Ψωμί (χωριάτικο)

Σχετικές Συνταγές