Γεμιστά φιλέτα κοτόπουλου με καβουρόψιχα και μυρωδικά

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 3
Gemista fileta kotopoyloy me kavoyropsicha kai myrodika

Υλικά

  • 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλο
  • 100 γρ. καβουρόψιχα
  • 1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 1 καρότο, τριμμένο
  • ½ φλ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • ½ φλ. άνηθο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 200 ml λευκό κρασί
  • 30 γρ. κορν φλάουρ

 

Διαδικασία

Με ένα μαχαίρι χαράζουμε κάθε στήθος κοτόπουλου, ώστε να ανοίξει στη μέση σαν πεταλούδα και το χτυπάμε καλά με τον μπάτη, ώστε να έχει ομοιόμορφο πάχος.

Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε την καβουρόψιχα, την πράσινη πιπεριά, το καρότο, το δυόσμο, και τον άνηθο, αλατοπιπερώνουμε και μοιράζουμε τη γέμιση στο κέντρο κάθε φιλέτου.

Τυλίγουμε τα φιλέτα από στήθος κοτόπουλο σε ρολά.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και ροδίζουμε ελαφρώς τα ρολά .

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να πάρουν μία βράση.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220οC.

Μεταφέρουμε τα ρολά και τα υγρά που έχουν βγάλει σε ένα πυρίμαχο σκεύος και ψήνουμε στο φούρνο στους 220οC για 20 περίπου λεπτά.

 Βγάζουμε από το φούρνο και μεταφέρουμε τα υγρά σε ένα κατσαρολάκι.

Δένουμε τη σάλτσα με το κορνφλάουρ.

Σερβίρουμε τα γεμιστά φιλέτα κοτόπουλου με τη σάλτσα και συνοδεία ρυζιού με λαχανικά.

 

Σχετικές Συνταγές