Αρνίσια παϊδάκια με μεσογειακά λαχανικά στο φούρνο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 6 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 3
Arnisia paidakia me mesogiaka lachanika sto foyrno

Υλικά

Για το αρνί με τα λαχανικά:

  • 2 κομμάτια καρέ αρνιού (άκοπα 2- 2 ½ κιλά)
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • 750 γρ. ανάμικτα σοταρισμένα λαχανικά, (μελιτζάνες, κολοκυθάκια, πατάτες, κόκκινες πιπεριές)

Για τη σάλτσα:

  • 2/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. δεντρολίβανο, ξερό
  • 4 κ.γ. θυμάρι, ξερό
  • 2 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
  • 2 κ.γ. σκόνη μουστάρδας
  • 1 κ.γ. κόκκινο γλυκό πιπέρι
  • 1  κ.γ. μέλι
  • 3 κ.σ. μουστάρδα

 

Διαδικασία

Για τη σάλτσα:

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το δεντρολίβανο, το θυμάρι, το σκόρδο, τη σκόνη μουστάρδας, το κόκκινο πιπέρι, το μέλι και τη μουστάρδα.

Για το αρνί με τα λαχανικά:

Σε μία γάστρα τοποθετούμε το καρέ αρνιού και σχίζουμε με ένα μαχαίρι σε διάφορα σημεία.

Περιχύνουμε το αρνί με τη σάλτσα και το αλείφουμε καλά, φροντίζοντας να πάει η σάλτσα μέσα στα σημεία που είχαμε σχίσει από πριν το αρνί, και το αφήνουμε για 1 ώρα να τραβήξει.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC.

Τοποθετούμε τη γάστρα στον προθερμασμένο φούρνο και μετά από 10 λεπτά κατεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180οC.

Σιγοψήνουμε το αρνί για 1-1 ½  περίπου ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μελώσει η σάλτσα

10 περίπου λεπτά πριν γίνουν τα παϊδάκια, προσθέτουμε τα σοταρισμένα ανάμικτα λαχανικά, αλατίζουμε και ανακατεύουμε καλά να πάει η σάλτσα παντού.

Ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά, σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 15 περίπου λεπτά πριν σερβίρουμε.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Ακτινίδια Αρνί Αρνί (καρέ) Δεντρολίβανο Ελαιόλαδο Θυμάρι Λαχανικά Μέλι Μουστάρδα Μουστάρδα (σκόνη) Πιπέρι (Κόκκινο) Πιπέρι (Μαύρο) Σκόρδο

Σχετικές Συνταγές