Αβγά γεμιστά με καπνιστή λούντζα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΟΡΕΚΤΙΚΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 16 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Avga gemista me kapnisti loyntza

Υλικά

  • 8 αβγά
  • 1 πατάτα
  • 200 γρ. μαγιονέζα
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. λούντζα καπνιστή, κομμένη σε κυβάκια
  • αλάτι, κατά βούληση
  • λίγα φύλλα φρέσκου δεντρολίβανου
  • κόκκινο καυτερό πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

 

Διαδικασία

Σε μία μικρή κατσαρόλα βάζουμε τα αβγά, τα καλύπτουμε με νερό και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.

Σε μία άλλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε την πατάτα για 25 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.

Αποσύρουμε τα αβγά από τη φωτιά, τα καθαρίζουμε από το τσόφλι, τα κόβουμε στη μέση, τα τοποθετούμε σε μία πιατέλα και αφαιρούμε τον κρόκο.

Στραγγίζουμε την πατάτα, την καθαρίζουμε από τη φλούδα και την κόβουμε σε μικρά κυβάκια.

Ρίχνουμε στον κάδο του μούλτι τους κρόκους και τη μαγιονέζα και χτυπάμε για 1-2 λεπτά μέχρι, να πάρουμε μια λεία κρέμα.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε την πατάτα, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τη λούντζα, αλάτι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά

Με ένα κουταλάκι μοιράζουμε το μείγμα στα ασπράδια του αβγού, πασπαλίζουμε με φρέσκο δεντρολίβανο, φρεσκοτριμμένο κόκκινο καυτερό πιπέρι και σερβίρουμε.

 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αλάτι Δεντρολίβανο (φρέσκο) Κρεμμύδι Κρεμμύδι (εσαλότ) Λούντζα καπνιστή Μαγιονέζα Πατάτες Πιπέρι (Κόκκινο)

Σχετικές Συνταγές